1

Konu: Paradox Veritabanına bağlanmak istiyorum.

Merhaba Vfp 9.0  ile ilgileniyorum fakat çok yeniyim . Elimde bir paradox veritabanı var ve ordan Sql sorguları çekip ekrandaki textboxlara yazdırmak istiyorum ama internette bununla ilgili örnek bulamadım. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

2 Son düzenleyen, Mehmet K (08.11.2011 17:20:59)

Re: Paradox Veritabanına bağlanmak istiyorum.

Paradox SQL tabanlı olduğuna emin misin? 

http://www.google.com.tr/search?sclient … p;btnG=Ara
300.000 sonuç geldi bende.

http://support.microsoft.com/search/def … esults=100

http://www.foxite.com/search.aspx?m=tags&q=paradox

http://www.dbmonster.com/Uwe/Forum.aspx … ble-to-VFP

Bir projenin bitmesi için 3 seçenek vardır: hızlı, ucuz, iyi. Bu seçeneklerden iki tanesini seçiniz.

3

Re: Paradox Veritabanına bağlanmak istiyorum.

Yok  Select sorgusundan bahsediyorum normalde c# kullanıcısıyım fakat onda bir türlü istediğim sorguları alamadım veri türünden dolayı sanırım sorun foxpro bana daha karışık geldi o sebepten ne yapıcam bilemiyorum sad

4

Re: Paradox Veritabanına bağlanmak istiyorum.

Fedora,
Aslında VFP daha basit fakat C#'tan farkli:)

Veri tabanlari genelde SQL'den anlasa da (hepsi degil), hepsinin destekledigi SQL ayni SQL degil. Cogu (SQL server, Oracle, DB2, mySQL, postgreSQL, .... ) ANSI SQL 92-98'den anliyor. Daha kucuk ve dosya bazli olanlar (VFP, Foxpro, dBase, Access, Paradox, Clipper ... kisacasi xBase grubu) kendi veri tabanlarini dogrudan baglanarak kullanabiliyor ancak destekledikleri SQL ANSI SQL'in sadece bir parcasi. Kendi ozel dialektleri de olabiliyor.

C# ile veri tabanlariyla ugrasacaksan bence DataSet, DataTable, ya da dogrudan Ole/OdbcConnection filan kullanma. Onun yerine EF, nHibernate, Lightspeed ... ORM'leri kullan. Arada ceviriyi o yapsin. Linq To EF varken bu is cok rahat oluyor (peki cok degil:) EF provider yoksa Linq provideri olabilir ona bak. 

Paradox icin Linq destegi var mi hic bilmiyorum. Ben paradox'un hala var oldugunu da bilmiyordum dogrusu. En son kullandigimda oglum 1-2 yaslarindaydi, simdi universiteden mezun olmak uzere. Eger VFP icin soruyorsan, codeplexte LinqToVFP provider var. Bugun de aslinda buraya Tom Brothers'in LinqToVFP'den sonra EF provideri da yaptigini duyurmak icin gelmistim. O konuyla ilgili yeni baslik acacagim ama burada sana linkleri vereyim:

Codeplex link:
http://vfpefprovider.codeplex.com/releases/view/76383

Konuyla ilgili blog:
http://www.randomdevnotes.com/2011/10/v … ider-v0-5/
http://www.randomdevnotes.com/2011/11/v … ider-v0-6/

Not: Hemen bir arama yaptim ve bunu buldum\ belki isine yarar:
http://www.codeproject.com/KB/database/ … eader.aspx