1

Konu: C# öğrenmek

John Sharp'ın Adım Adım Visual C# 2008 kitabını aldım. Gördüğüm kadarıyla en iyi C# kitabı bu. Kitapta ilk gözüme çarpan herşeyin türkçeye çevrilmesi oldu. iterator, interface, class ama herşey. Bu çok kötü olmuş.

Generics, iterator, enumarator gibi bazı şeyleri tam anlayamadım doğrusu. Bazılarını hiç anlayamadım. Şimdiye kadar ilk defa bir kitabı okuyup da anlayamadığım oldu. Anlayamadıklarımı geçiyorum. Artık tekrar geçicez onları. C# OOP olayında çok ileriye gitmiş doğrusu. Ben encapculation, inheridence, abstract, overload vs... bazıları VFP'de de olmayan OOP terimlerini biliyorum ama C# bundan da öte. Şimdilik bunları öğrenmesem de C# kullanabilirim. Tabii ki eksik olur ama...

Şimdi sorum şu. Bu anlayamadığım kısımları anlayabileceğim daha farklı bir kaynak var mı?

Haksızlıklar karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır!
www.metinemre.com

2

Re: C# öğrenmek

John Sharp/Jon Jagger (2005'in yazarlari, 2008'de Sharp yalniz miydi bilmiyorum)'in "Microsoft Visual C#.Net Step by Step" hakikaten en guzel C# kitaplarindan birisi. Kisinin C# duzeyini sifir kabul ederek anlatiyor. 2005 kitabi 2008'den daha iyiydi (herhalde arada biraz ogrenmislerdir diye dusundu:) Anladigim sen tercumesini okuyorsun. iterator, interface ... o kadar da ceviri olursa nasil anlasilir hic fikrim yok.

Kaynak olarak Turkce kaynak diyorsan o zaman bilmiyorum. Gecenlerde Erdal bir suru kaynak vermisti, onlar olur. C# nedir diye anlatan bir site de var. Ingilizce dersen tam anlamiyla binlerce kaynak var. En iyi kaynaklar (benim bildigim ve iyi gordugum):

http://msdn.microsoft.com/en-us/vcsharp/default.aspx (MS C# developer ana sayfasi. Solda getting started'i izle. Sayfa altindan ya da "Getting started - Learning resources'tan "How Do I videos" var. O videolar .Net ile ilgili hemen hemen her yerde var artik ve yazili kaynaklara kiyasla daha cabuk ogretiyor - sanirim).

www.learnvisualstudio.net  - burada videolar var. Bazilari ucretsiz, sonrasinda omur boyu abonelik bile pahali degil bence

Benim en iyi dedigim kitap:

C# 3.0 in a nutshell - Joseph Albahari & Ben Albahari

Ozellikle bu kitap o anlasilmayan kisimlari cok kolaylastiriyor. (Bu arada anlamaman normal moralini bozma. VFP'ye benzetmeye calisiyoruz farketmeden, ondan zorlasiyor anlasilmasi).

3

Re: C# öğrenmek

teşekkürler. zamanında da vfp 3.0 ı ilk incelediğimde OOP olayını anlayamamıştım ve vfp 3.0 ı bir kenara atmıştım (diğer sebep te 8 mb ramlı makinalarda bunu denemem ve çok yavaş gelmesiydi). bu benim windows'a geçişimi senelerce öteye attı malesef.
şimdi de c# a çok uzun süre uzak durdum ama artık girmek lazım biryerden.

Haksızlıklar karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır!
www.metinemre.com

4

Re: C# öğrenmek

Metin, İstanbul'da yaşadığına göre C ve Sistem Programcıları Derneğini sana gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

Eğer istediğin C# öğrenmekse ve C# öğreniyorken, A dan Z ye temel bilgi + uygulama geliştirmek ise başka hiç bir yere bakma derim.

İstersen derneğin sitesini incele istersen sana telefonda detaylı bilgi verebilirim.

www.csystem.org

Uğur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Claude Peppeer
Kusuru söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır.  Türk Atasözü