1

Konu: Yazıcı Problemi-Yardım

Bir Report Dosyam var bu dosyamdaki çıktı,genişilk-210 ve uzunluk 140 cm olacak şekilde ayarlı bi kağıt formatını kullanarak çıkması gerekiyor.Ağ üzerinden kullanılan biri HP-2014 -bir diğeri Samsung Ml-1640 yazıcım var.Bu yazıcılara özel formattan kağıt tanımlası yaparak yazdırıyorum ama sorun raport dosyasında default yazıcı olarak kağıt seçimini hp'den yaptıysam samsungta düzgün yazmıyor samsung'u seçip kağıt tipini ayarladıysam hp'de normal çıkmıyor." Kağıt tipi seçiminden kastım yazıcıyı default yapıp yazıcıda tanımladığım kağıt tipini reporttan açıp bi kere seçmem. " durumudur.Not:2 yazıcıdada tanımladığım kağıt tipi ismi aynı-Farklı pc'lerde denenmiştir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

2

Re: Yazıcı Problemi-Yardım

report ta save printer environment yaptinmi ?

3

Re: Yazıcı Problemi-Yardım

save ederken mesela hp yazıcı default seçili o yazıcıda save edip,mesela diğerinden çıktı almak istersen yine hp den yani save ettiğimden çıkarıyor ben ise hangisi default ise onu kulllansın istiyorum ve evet denedim.

4

Re: Yazıcı Problemi-Yardım

bu durumda ozel kagit boyutunun tanımlanması gerekiyor gibi

denetim masasi - yazicilar ve fakslar penceresinde iken sag mouse - sunucu ozelliklerinde
yeni form isaretleyip isim verip ebatlarini verirsen ve raporda bu kagit turunu kullanarak save edersen
yazdir ma esnasinda yazdirma ozelliklerinden bu kagit tipini kullanarak yazdirabilirsin...

5

Re: Yazıcı Problemi-Yardım

onuda denedim ordan yaptığım tanımla reportta girdim o kağıt tipini seçtim.Daha sonra kaydedip çıktım.Ama maalesef sonuç alamadım sadece 1 yazıcıda problem yok diğerinde yine problem var.

6

Re: Yazıcı Problemi-Yardım

Peki sorumu şu şekilde değiştireyim.Diyelim ki ben yazdırırken bu kağıdı kullan dicem ama bunu kodla yapabilirmiyim yani hep bu tipi kullan gibi bi seçenek ama kodla report'u yazmadan böyle bi kod  ekleme imkanım var mı ?

7

Re: Yazıcı Problemi-Yardım

rapor ön izlemedeyken menüden yazıcı seçtirtiyorum kullanıcıya
Report Form .... Preview  Nowait && ön izleme

menüden
=SYS(1037)

kullanıcı yazıcı ve kağıt boyutlarını seçtikten sonra
ön izlemeye dönüp yazıcı butonuna bastığında seçili yazıcı ve kağıt boyutuna yazdırıyorum

8

Re: Yazıcı Problemi-Yardım

Şimdi ilk olarak o şekilde yapmak bi çözüm olabilir ama benim bu dediğim report çok kullanılan bi makbuz reportu doğal olarak kullanıcının bunu seçmesi nerdeyse imkansız ,çünkü çok yoğun kullanılıyor bu report direkt komutla böyle bi şey söz konusu olamaz mı ?

9

Re: Yazıcı Problemi-Yardım

a4 e tanımladığım reportlar bile yazıcıdan yazıcıya farklılık verebiliyor. teorikte vermemesi gerekir ama oluyor. mesela birinde rakam hanesi sığıyor birisinde *** veriyor.

Haksızlıklar karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır!
www.metinemre.com