1

Konu: SQL server 2005 de aktif bağlı kullanıcılar

SQL server 2005 de aktif bağlı kullanıcıları ve şu an hangi handle da olduklarını nasıl bulurum.
Teşekkürler.

2

Re: SQL server 2005 de aktif bağlı kullanıcılar

EXEC sp_who

3

Re: SQL server 2005 de aktif bağlı kullanıcılar

Sağolasın Çetin hocam, SQL express 2005 e bağlanan 25 terminal var, oysa bu listede (Spid) 97 kayıt çıktı. suspended 2, background 9, runnable 1, geri kalanı sleeping  Statusunde.
(Bu kayıt sayısı her bağlantıda artıyormu. sıfırlanmalımı, SQL in sınırları etkileyecek, yavaşlama, kitlenmeye vs yolaçacak bir durumu mu gösteriyor. Programdan çıkan bu listeden de çıkmalımı, sqldisconnect yeterli değilmi)
yorumlarsanız sevinirim.

4 Son düzenleyen, cetinbasoz (09.10.2008 13:18:09)

Re: SQL server 2005 de aktif bağlı kullanıcılar

spid'ler (ServerSpecific Process ID) serverin kendisi dahil her turlu baglantiyi icerdiginden liste asla terminal sayisiyla tutmaz. Tek mir makineden tek bir baglanti bile olsa 15-20 tane satir getirir. Her yeni baglanti ile artiyor.

Dogrudan onu sayarak performans hakkinda fikrin olmaz. Perfomance counters, monitor gibi araclari var. Onlari porgram yoluyla yapabiliyorsun ama o zaman da ortaya zaten o tip satilabilecek 'arac' program cikmis oluyor.

SQLDisconnect(0) yeterli. Programdan cikinca sanirim otomatik olarak cikiyorsun, bilmiyorum ben hep isimi saglama alip bir an once kendim kesiyorum (hatta benim kullandigim yontem de acik bile tutmuyorum baglantiyi  - ac, al, kapa. ac, yaz, kapa gibi).

Baglantilar kiymetli kaynaklar server icin.

Not: sp_who'da sadece hostname dolu olanlara bakarsan daha iyi. serverin kendi ic processlerini atlamis olursun.