1

Konu: Geçici Sıralama

Form üzerinde 2 farklı grid var ve her gridde 5 kolon var. Hangi kolon başlığına tıklanırsa o kolona göre sıralama yapmak istiyorum. Sıralama kütüklerini her kolon için SYS(3) ile rastgele bir isim altında idx oluşturarak yapıyorum ve programdan çıkarken de kapatıyorum. Kütük ve grid sabit olmadığı için (duruma göre farklı database'lerden data getiriyor) database structure üzerinde cdx oluşturmadım. Geçici olarak bu 2 grid üzerinde index oluşturmanın daha basit yolu var mı ? Şu anki haliyle çok hantal gözüküyor.

2

Re: Geçici Sıralama

Kullandığı bir yöntemi veya tavsiyesi olan var mı ?

3

Re: Geçici Sıralama

Ben cursor ile normal tag kullanıyorum

4

Re: Geçici Sıralama

Normal tag derken, .cdx mi kastediyorsunuz hocam ?

5

Re: Geçici Sıralama

Evet. Tablolarin kendisi yerine select-SQL ile olusan cursor kullaniyorum gridler icin. Onda da normal cdx olusturuyorum (sys(3) degil normal anlasilir tag isimleri). Cursor kapaninca cdx'de gidiyor.

6

Re: Geçici Sıralama

sys(3) ile indeks oluşturma. aynı isimde indeks dosyaları oluşup hata verebiliyor. benim başıma geldi. tag ile oluşturmanın tek kötü yanı. indeks dosyalarının soyismi .tmp değil .cdx oluyor. bir cereyan kesilmesi veya pc kitlenmesinden sonra tmp leri silmek istediğinde del *.tmp yetersiz kalıyor.

Haksızlıklar karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır!
www.metinemre.com