1

Konu: rusça karekterler problem yaratıyor.

Arkadaşlar merhaba.
Programın rusça versionu nu denemek istedim. Database de memo alanın içine word de güzel güzel görünen rusça metinleri kopyalıyorum hepsi ? ne dönüşüyor.
Fox u rusçayı destekler hale getirmem için ne yapmalıyım.
Teşekürler.

2

Re: rusça karekterler problem yaratıyor.

cpcurrent(), cpconvert() fonksiyonlarina bak. Editbox'ta da CharSet ayarlaman gerekebilir. Umarim ise yarar (olmazsa strconv()'a da bak).

3 Son düzenleyen, metin (07.02.2008 12:27:13)

Re: rusça karekterler problem yaratıyor.

bizim türki devletlerde müşterilerimiz var. oralarda rusça kullanıyorlar. çetin'in söylediklerinin hepsini zamanında denemiştik. hiçbir işe yaramıyor (label'larda yarıyordu galiba, ama çözüm değil, daha treeviewler, textboxlar filan var). problem VFP'nin unicode olmayıp, word ve excel'in unicode olması.
VFP'de hiçbirşey yapman gerekmiyor. yapman gereken denetim masası, bölge dil seçenekleri, gelişmiş'ten unicode olmayan programlar için kısmından kiril'i seçmen gerekiyor. rusyadaki müşterilerinin windows'ları zaten rusça olacağı için onların hiçbirşey yapması gerekmiyor. yani kafana takacak birşey yok. ancak oralarda olup ingilizce veya türkçe windows kullanan müşterilerinin bu ayarları yapması gerekiyor.

Haksızlıklar karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır!
www.metinemre.com

4

Re: rusça karekterler problem yaratıyor.

Çok teşekkürler.
Metin in söyledikleri ile çözüme ulaştım sanırım. Unicode olmaması çok dilli program yazmakta işi zorlaştırıyor. Ancak bu aspirin çözümle en azından çözüme ulaştım. Tekrar teşekkürler.