1

Konu: Otomatik Form Doldurma

Arkadaşlar, web üzerinde yüzlerce sayıyı girmem için form var. Bu sayıları database'den derleyip _cliptext içine TAB'larla birlikte atıyorum. Örneğin Excel'in içindeyken Paste yaptığımda tab ve chr(13)'ler ile gayet güzel bir şekilde tablo oluşturulabiliyor.
Fakat web üzerindeki formun ilk alanına gelip Paste yapıldığında sadece 1. alanı yazıp kalıyor, Tab işlemiyor. Diğer tüm alanları da otomatik doldurması için başka ne yapabilirim ?

2

Re: Otomatik Form Doldurma

sayfadaki kontrolleri bulup değerlerini değiştirmen gerekiyor.. zahmetli bir iş hatırladığım.

3

Re: Otomatik Form Doldurma

Kastettiğin web sitesindeki sayfa ise oraya müdahale etme şansım yok. Web formundaki yerleşime uygun sadece clipboarda text olarak hazırlıyorum. Datalar birbirinden tab (chr(9)) ile ayrılıyor. Excel'e vs. paste yapınca her hücreye uygun şekilde yerleşim oluyor ama webdeki formun ilk alanına paste yapınca tab karakterleri de dahil tüm clipboarddaki text'i sadece 1. form alanına kopyalamaya çalışıyor. 2. alana geçme şansım konusunda tecrübesi olan varsa anlatırsa sevinirim.

4

Re: Otomatik Form Doldurma

Javascript ile yapabilirsin. Biraz çetrefilli bir iş ama en uygun şöyle olabilir :

Bir HTML ana sayfa yaratıp asıl formunun olduğu sayfayı bu sayfanın içinde iframe olarak gösterirsin.
ana sayfaya koyduğun bir butonla çalışan javascript fonksiyonu iframe içindeki formun elemanlarına clipboarddan değerleri yerleştirir.

Adesso 2008 (Code Name : Phoenix)