1 Son düzenleyen, antepli (26.11.2008 00:45:10)

Konu: e-okula bilgi gönderme

arkadaşlar bizim bir okul programımız var foxpro ile yazmıştık şimdi e-okula bilgi göndermemiz gerekiyor bilsa bununla ilgili bir program yazmış ve açılan internet sayfasına bilgileri gönderiyor ve
gerekli butonlara tıklatıp işlem yaptırıyor bu işlemi foxproda nasıl yapabiliriz. Daha önce explorerle açılan bir forma bilgi gönderme konusunu inçeledim fakat bu konuda yetersiz oldugumuzu anladım tecrube ve bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Bilgi Paylaşıldıkça Artar...!

2

Re: e-okula bilgi gönderme

Sayın antepli,
Milli eğitim bakanlığı e-okul projesine ara programlarla bilgi aktarımını yasaklamıştır.
bununla ilgili http://iogm.meb.gov.tr/files/e_okul_uygulama-2007.pdf adresindeki genelgenin 6.maddesine bakınız.

3 Son düzenleyen, antepli (27.11.2008 00:17:30)

Re: e-okula bilgi gönderme

smentes bey tabiki genelgeyi biliyorum bu ilköğretim okulları içinde yasaktı bilgi , bilsa gibi firmalar bunu elle girişi yapıyormuş gibi form form doldurma tekniği ile gerçekleştirdiler. okulların günlerce bilgi girmesini ve zahmeti ortadan kaldırdı.Niçin yasaklama getiriyorlar bunuda anlamış değilim sonuçta o bilgiler programların veri datalarında tutuluyor ve yıllarca öğrenciler bu programların hesap ve takipleriyle sınıf geçip kaldılar ve bu progralara bir aktarma sisteminin milli eğitim tarafından yapılması gerekirken onca bilgi insanlara tüm işlerinin içinde girdirmeye çalışıyorlar bizim idarecilerin çokmu boş vakti varda zaman doldursunlar diye böyle bir iş yapıyorlar , sonra elle girişlerde dalgınlıga bağlı hatalar yapılıyor birde işin yoksa onları ara bul ve düzelt hiç değilse programda aktarımda böyle bir hata olmaz. Tabi bizde yapalım dedik ama dediğim gibi bu konu hakında yeterli bilgim olmadığından yapamadı ama öğrenirsem yapıp insanların işlerini kolaylaştırmak isterim.Bunun için otomatik form doldurma tekniğini sordum varsa kullanımını anlata bilirseniz sevinirim. Yasallıgına gelince toplu bilgi aktarmayı yasaklamışlar kişinin yerine bilgisayar  form dolduramaz diye bir yasaklama yok bizde bunu yapalım diyoruz hemde yasak yerinde durur.İlginize teşekkürler inşallah bir arkadaşımız yardımcı olursa insanların işi hafifler amacımız bu yoksa hadi elle girin der çıkarız işin içinden .

Bilgi Paylaşıldıkça Artar...!

4 Son düzenleyen, antepli (04.12.2008 22:39:30)

Re: e-okula bilgi gönderme

sağolasın özcan bir deneyelim inşallah olur

Bilgi Paylaşıldıkça Artar...!

5

Re: e-okula bilgi gönderme

ha birde unutmadan kayıt veya yazdır butonlarına nasıl otomatik tıklatırım

Bilgi Paylaşıldıkça Artar...!

6

Re: e-okula bilgi gönderme

ENDSCAN satırından sonra

.submit()

yazman yeterli.

Ekrandaki ders ve sınıfların bile kodları var onları bile otomatik seçtirebilirsin ama ben uğraşmadım. Form üzerindeki otomatik doldurulacak sınıf ve drsi seçtikten sonra kendi database'imden de aynı sınıf ve dersi seçiyorum, Formu Doldur tuşuna basıyorum. Webdeki form doldurulduktan sonra da güvenlik kodunu yazıp kaydediyorum. 5-10 saniyede 1 sınıf-ders bitiyor. Bir sınıfın tüm derslerinin tüm notları en fazla 1 dakikada bitiyor.

7 Son düzenleyen, antepli (06.12.2008 04:37:34)

Re: e-okula bilgi gönderme

sagolasın çalıştı

Bilgi Paylaşıldıkça Artar...!

8

Re: e-okula bilgi gönderme

e-okul internet explorer desteğini kaldırdığı için yukarıdaki işlemler artık yapılamıyor.
İnternet explorer dışında başka bir tarayıcı ile bağlanıp o tarayıcıyı nasıl kontrol edebiliriz acaba?