1

Konu: Grid de "Record is use by another user" hatası

Çalıştığım şirkette kullanmış olduğum paket program Foxpro ile yazılmış. Bende o paketin üstüne ayrı bir paket şeklinde basit bazı eklentiler yapıyorum. Bu eklentilerden birisinde;

Bir form içerisinde bir grid var ve bu gridi bir SQL sorgusuna bağladım. Gridin altındaki TextBox lar, gridde hareket ettikçe,  Paket programdaki  cari hesap kartından data alıyorlar. Bunu "afterrowcolchange" event ına yazdığım kod ile yaptım. Genel kullanımda bir sorun yok. Ancak bir kullanıcı, standart paket programdaki bir cari hesap kartını açtığında ve grid üzerindeki aktif satır o cari kartın üzerine geldiğinde "Record is use by another user" hatasını alıyorum.

Bu sorunu çözmek için ne yapabilirim.

Şimdiden çok teşekkürler...

Uğur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Claude Peppeer
Kusuru söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır.  Türk Atasözü

2

Re: Grid de "Record is use by another user" hatası

sorgulama yaptigin formun DE sine cari tablosunu almis olabilirmisin ? ayrica oyle ise datasession vs lerni kontrol et derim...

3

Re: Grid de "Record is use by another user" hatası

Baska bir kullanici diyor ama "baska kullanici" yerine "baska yerde" diye oku o mesaji. O kullanici bizzat sen olabilirsin. Herhangi bir yerde kayit kililenmis iken (edit otomatik kilitliyor eger manual rlock() yoksa ki manual rlock() kullanimi artik pek kalmadi - buffering yoksa) sen edit etmeye kalkarsan o mesaj gelecek. Cozmesi kolay degil.
Gridi SQL sorgusuna bagladim derken rowsourcetype = 4 olarak aliyorum oyleyse orada degil (readwrite cursor ile calismiyorsan). O zaman asil kaynak bufferli mi? Onlari kontrol et. Genelde sadece optimistic table buffering bu tip hatalari cozuyor (5).