1 Son düzenleyen, ozgurtetik (07.05.2007 10:59:03)

Konu: Network monitoring hakkinda tavsiyeniz nedir ?

Yurtdisindan yazdigim icin Turkce karakterler yok. Simdiden ozur dilerim...

Calistigim sirkette orta boyda bir network var. Birbirinden farkli sehirlerde 10 tane degisik lokasyon. Sirket normalde benim foxpro ile program yapip sirket bunyesinde kullanmama izin vermiyor. Bu nedenle bende bir .VBS  script yaptim. Bize ait olupta sabit IP adresi olan internal yada External butun cihazlara ping atiyor. Eger ping sonucu olumsuz ise bana bir mail atip haber veriyor. Bu kontrol her 5 dakikada bir gerceklesiyor. Yani bu ufak script her 5 dakika da bir butun sistemi kontrol etmis oluyor. Ama  farzedelimki mail serverda problem var. O zaman script mail atamayacak ve benimde haberim olmayacak. Bu nedenle gorsel bisiler olsun istedim. Oyle bir program alinmasina izin vermediler. Bende acaba foxpro ile neler yapabilirim diye dusunmeye basladim.

Elimde bir cok network cihazina ait ufak resimler var. Amacim bunlari lazim oldugu olcude form uzerine yerlestirmek. Ama bir defalik bir is degil. Yani network degisebiliyor. Resimlerin yerlerininde degismesi icap edebiliyor. Bazi noktalar silinebilir. Yenileri eklenebilir. Esnek birsey olmali. Ekleme silme ve form uzerinde yerini degistirebilmeliyim. Cizgi cizebilmeliyim.

Mesela elimde 48 port bir swicth var ve bu switch e bagli bir suru server, firewall, diger switchler vs vs var. ortaya bir switch resmi yerlestirecem. Ondan cizgiler cikartip hangi cihazlar o switch e bagliysa onlari ekleyecem. Bunuda formdan yapmak istemiyorum. Program calistiginda kullanan kisi yapabilsin.

Isi sabit olarak dusunursek yapmasi cok basit. Bir suru Image kontrolunu formda nereye istersem eklerim. Yani networku kendim cizmis olurum ve bunu kullanirim. Ama degisiklik gerektiginde tekrar formu foxpro ile acip duzeltmem gerekir.

Forma canim istediginde resim eklemekle basladim.

this.addobject(......)   isimi gordu. Formda istedigim yere istedigim buyuklukte resim ekleyebiliyorum. Silebiliyorum.

Ama is suruklemeye gelince orasini beceremedim. Hele ki cizgi cizmeyi ise hic denemedim. O sanki daha zor gibi.

Simdi yaziyi okuyunca olay resim surukle birak gibi gorunse de buna ilaveten sizlerin fikirlerini de ogrenmek isterim. Yani isin yapabilirligi ve ne tarz olsa daha kolay ve guzel olurdu gibi.


Simdiden tesekkurler

Klasik ama cok dogru - Bilgi Paylastikca Cogalir ve Degerlenir !