1

Konu: Reportta 1'den fazla detail band

1-Raporumda 4 tane detail bands var. Bunlardan 1.,2. ve 4. cüsünde sayfa yapısı dik, 3.sünde ise saya yapısının yatay olması gerekiyor. 3.detail bandın sayfa yapısını yatay yapabilir miyim?.
2-Page footer yerine summary kullandığımda rapor sayfası 1 den fazla olduğunda rapor sonu en son sayfada oluyor. Summary kullandığımda page footer de olduğu gibi sayfa sonunun her sayfanın sonunda çıkması mümkün mü?

2 Son düzenleyen, river (08.04.2007 15:06:34)

Re: Reportta 1'den fazla detail band

1. soruna cevabım sanmıyorum olsun. Ama daha açığı bilmiyorum demek. Aslında kullandığın versiyon ne. Birden fazla detail bandı nasıl eklediğini de merak ettim. Onu açıklayabilirsen sevinirim.

2. soruna gelince sanırım senin ihtiyacın summary kulllanmak değil , HALA page footer kullanmak. Ama page footer da sum deyip calculations reset inde "end of report" seçmek değil de "end of page" seçmek. Bunun default değeri "end of report" olduğu için orayı es geçiyor olabilirmisin. Kısacası reset at "end of page" dersen her sayfa sonunda toplamları ala ala gidebilirsin.

3

Re: Reportta 1'den fazla detail band

9.0 kullanıyorum. Reportun page setupundan optional bands bölümündeki detail bands bölümünden ekliyorum
2.sorumda problem toplamlar değil. her sayfanın sonunda yetkililerin adı soyadı ünvanı ve imza bölümü var. Bu bölümon summary kullandığım zaman raporun sonunda değil, her sayfanın sonunda çıkmasını istiyorum.

4

Re: Reportta 1'den fazla detail band

2.  sorunla ilgili olarak, anladığım son sayfada sayfanın bittiği yerde imza kısımlarını kullanmak istiyorsun. Bunun için hem page footer hemde summery band kullanman lazım. Her ikisine de anı objeleri yerleştir. Page footer'a koyduğun imza label, field gibi objelerin print when kısmında print only when expression is true kısmına _PageNo <> _PageTotal yaz. Bu durumda son safya haricindeki sayfalarda page footer'a koyduğun objeler görünecek ama son safyada çıkmayacaktır. son sayfada ise summer band'a koyduğun objeler çıkacaktır.

/o---------------------o\
     www.haser.com
\o---------------------o/

5

Re: Reportta 1'den fazla detail band

Hepsinden anladığım şu :
Aradaki sayfalar sayfanın dibine kadar yazmadan ortasında da sonlanabilir. Sonraki sayfaya geçerken Page footer a koyduğum objeler sayfanın hep dibinde çıkıyorlar, oysa ben ara sayfalarda da summary de olduğu gibi details lerin bittiği yerden hemen sonra bunlar gelsin taa footer a yerleşmesin istiyorum demek istiyorsun. ( DOĞRU MU bilmem smile  Doğru değilse Tarkan zaten çözümü önermiş.)
Bu durumda o ki ek details band da ekleyebiliyorsun tarkanın önerdiği yöntemin mantığına benzer bir mantığı son detail band için kurup memory değişkenlerine atadığın objelerin sanki detailde yer alıyormuş gibi ama o sayfada yer alan bütün detailler bittikten sonra ve sadece bir defa yazılmasını sağlayabilirsin bence.