26

Re: windows 7 64 bit

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa366778(v=vs.85).aspx#physical_memory_limits_windows_server_2008_r2

http://www.cozumpark.com/forums/thread/273507.aspx

Çetin hocam tabloya göre benim serverim 32 bit olmasına rağmen   işletim sistemim  "Windows Server 2008 Enterprise" sürümü olduğundan 64 gb a kadar ram i görüyor, foxpro 4 gb görsede ,64 gb ram yaparsam serveri epey bir rahatlatmış olurum.Boşunada 64 bit server kurmakla uğraşmam siz ne dersiniz ?  :-) bence denemeye değer ....

En büyük sermaye nakit,nakit sermaye vakittir...

27 Son düzenleyen, cetinbasoz (16.04.2013 18:12:19)

Re: windows 7 64 bit

windows server 2008 ise zaten 64 Gb minimum (web edition haric). O zaman sadece RAM tak.

28

Re: windows 7 64 bit

:-) Öyle yapayım hocam. Teşekkür ederim foxpro dostları :-)

En büyük sermaye nakit,nakit sermaye vakittir...

29

Re: windows 7 64 bit

Dostlar Çift CPU da Server 2008 enter price üzerinde çalışan foxpro programında sorun çıkarmı peki ? 1 CPU daha ilave etme şansım var..

En büyük sermaye nakit,nakit sermaye vakittir...

30

Re: windows 7 64 bit

1 CPU daha ilave edebiliyorsan 2 tane de ediyorsundur:) Bu ne luks, 4 CPU anakartin mi var.
(Benim burada 1 tane 2 *  8 core bir tane de 4 * 16 core CPU makine var, ikisinde de remote protokoller calisiyor ve CPU yogun islemler yapiliyor ama Fox degil, bilmiyorum)

Bu kadar kaynaga sahipsen, biraz da yazilima yatirim yapsan? Anlattigin konfigurasyonlar cok fazla donanim bagimli. Yuksek sesle dusununce:
1) Data VFP datasi yerine C/S olsa (MS SQL gibi). O zaman clientda exe olur sadece dataya erismek gerekir.
2) Uygulama web tabanli olsa. Data ayni yerde  olur.
3) VFP yerine baska diller kullansan (C#, Ruby, Java, Python ...). O zaman VFP database ya da MS SQL gibi birsey kullanman gerekmez. Daha olceklenebilir seyler kullanma sansin olur (sende olceklenebilirlik problemi var da temel olarak) - MongoDb reklami yaptigimdan degil, baskalari da var Cassandra, ravendb, couschdb, couchbase ... say say bitmez ama bunlar VFPye gelmez:)

Neyse yazmisken silmeyeyim. Sen gene kisa vade cozumleri dene. Yeni CPU eklemeden yukleri izlesen, belki de sadece RAM eklemen yetecek.  Sistem kaynaklari nasil kullaniliyor nerede tikaniyor oncelikle ona bak, yukun CPU'da oldugunu sanmiyorum (ki CPU'larin bile an az 4 core'dur, VFP tek core ile calisiyor).

31

Re: windows 7 64 bit

Çetin hocam serveri zamanında sağlam almışız allahtan.. çift cpu destekli ve 48 gb RAM i rahat görüyor..Kaynaklar sağlam :-) VFP meselesine gelince..Eski şirkette arkadaşın biri bulaştırdı beni bu merete  :-)  12 sene geçti üzerinden haalen kurtulamadım şu foxprodan..  :-) ..bu nasıl bir bağımlılıktır samimi söylüyorum çözemiyorum..

C# a da başlamıştım ne güzel.Ama nedense herşeyi foxpro mantığı ile düşündüğümden ısınamadım sevemedim şu C# dilini..
Bizimkisi yeldeğirmenlerine karşı savaşmak gibi bişey.Eninde sonunda bir noktaya gelecek ve FOX iflas bayrağını çekecek bu aaşikar.

Bu foxprodan nasıl kurtulurum :-) Nasıl sıyrılımrım bundan da kendimi yenilerim..İşlerde yoğun..Epeyde bi zaman lazım o kadar kodu yeniden otur yaz.Yıllarımı aldı bu noktaya getirmem.Yeniden yazacak enerjiyi bulabilir miyim kendimde ondan emin değilim.Biraz akıl verirseniz memnun olurum :-) Heyecanım kalmadı anlatabiliyor muyum :-)  Biraz motivasyona ihtiyacım var.

En büyük sermaye nakit,nakit sermaye vakittir...