1

Konu: PocketFox

Foxite.com da gordum cok kullanisli geldi ustelik 107K bir app. ne ise yarar derseniz ;
musteri pc ye fox kurmadan tablo islemlerinizi , kod calistirma islemlerini hatta SQL servera baglanmalari dahi bu prg uzerinden yapabiliyorsunuz.

ilgilenenler icin http://www.umdrinknoinferno.com/?page_id=13551
download linki http://www.umdrinknoinferno.com/?wpdmac … 5ob3RsaW5r

2

Re: PocketFox

Ben kendiminkini yaptım onu kullanıyorum, sizin de öyle yapmanızı tavsiye ederim. Bunun pek işinize yaracağını sanmam ama şartlarınız uyuyor da olabilir. Neden kendinizinkini yapmalısınız:

1) Uygulamaniz bir yerden sifrelenmis data baglantilarini okuyordur, onu acip veriye oyle baglaniyordur. Ayni sartlarda baglanmaniz gerekiyor.

2) Yine veriye bazi ozel yontemlerle ulasiyor olabilirsiniz. Oturup bunlari yeniden filan orada yazacak degilsiniz. Kendi yazdiginizda bu kutuphane hazir olur.

3) VFP versiyonu. Mesela o VFP9 SP2 kullaniyor. Ben ise VFP9 SP1. Kendiniz yaparsaniz versiyona ozel sartlari da saglamis olursunuz.

Yapmasi da inanilmaz basit (yapabilmek icin VFP6 SP3 ve sonrasi gerekiyor). Topu topu bir kod yazilacak alan (ister editbox kullanin ister modify command) gerekiyor. Yazilinca da bunu .prg olarak saklayin, compile ile derleyip calistirin o kadar.


Benim kendi yaptigimla ben soyle seyler yapabiliyorum:

Visual Fox Pro
SQLQueryInto("select * from myTable", "test")

select test
browse

Uygulama ister fox ister SQL server kullaniyor olsun, veri tabaninin nerede olduguna bile bakmam gerekmiyor:) Ayni komut, yaz calistir.

Bir de .Net kullaniyorsaniz, her yerden LinqPad.Net'e baglanip onu indirebiliyorsunuz ve aninda orada kod yazip bakabiliyorsunuz.

3

Re: PocketFox

bu kadar basit olan kodu gormek isteriz smile

4

Re: PocketFox

Visual Fox Pro
Local lcSQL, lcTemp

lcSQL = thisform.edtSQL.Value
lcTemp = FORCEPATH(SYS(2015)+'.prg',SYS(2023))
STRTOFILE(m.lcSQL,m.lctemp)
COMPILE (m.lcTemp)
DO (m.lcTemp)
Erase (m.lcTemp)