1

Konu: Ocx Hakkında

Öncelikle Herkeze Merhabalar Kafama takılan bir konu hakkında bilgi almak için size danışmayı uygun gördüm.Microsoft tabanlı kullanılan vb.net ile kullandığım bir cihaz için özel yazılmış bi ocx var bu ocx vb.nette sorunsuz çalışıyor fakat aynı komut yapısını fox pro ile kullanamamaktayım.İkiside genel yapı itibarı ile aynı olduğu halde sonuç alamamanın mantığını çözemiyorum bu ocxler konusunda bizleri aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.(not sadece vb.net değil delphi ve c# dada bu ocx çalışıyor.)

2 Son düzenleyen, cetinbasoz (14.05.2012 19:33:14)

Re: Ocx Hakkında

Register edilmemis olabilir diyecektim ama Delphi'da calisiyor diyorsun. Delphi.Net degil herhalde. Gene de register edilmismi kontrol et. Edilmediyse
regasm  < ocx > /codebase

Ha bir de ocx yazilirken x86 platformu icin derlenmis olmali. VFP 64 bit platformlarda kullanamaz.

3

Re: Ocx Hakkında

Çetin Hocam Ocx register edilmiş durumda ve vb.net projedeki denemelerde sonuç veriyor.Derleme olarak 32 bit bu ocx hocam dediğiniz gibi 64 bit işletim sistemlerinde çalışmıyor .Hocam bu ocx'in vb.net üzerinde çalışması demek foxprodada çalışacak anlamına gelir mi ?

4 Son düzenleyen, cetinbasoz (15.05.2012 13:12:19)

Re: Ocx Hakkında

Vb.Net'de calismasi VFP'de calisacagi anlamina gelmiyor. Ondan dedim emin ol register edilmismi diye. Her ocx'i VFP'de calistirmakta kolay degil (ya da ben de beceremiyorum diyelim).

Sen ne olur ne olmaz regasm ile register etsene bir. Burada ornegi vardi, bulup ekleyeyim.


http://www.fox4um.com/topic/1214/sqlbulkcopy/

2.mesajin en altlarinda:

regasm sbcole.dll /codebase

orada ekranda gorduklerin filan da var.