1

Konu: Hiç böyle bir şey başınıza geldi mi ?

Grid penceresinde kolonların text bölümünde GotFocus ve LostFocus içerisine yazdığım ifadeler sebebini anlayamadığım bir nedenle tamamiyle yer değiştiriyor. Yani GotFocus içerisine yazdığım ifade LostFocus yerine,  LostFocus yerine yazdığım ifade GotFocus yerine geçmiş.  Yani yer değiştirmişler.
Bu tüm kolonlarda aynı şekilde oluyor. 3-4 defa başıma geldi. Tek tek düzeltmek zorunda kaldım. Kolonların içerisine bir şeyler yazmaya çekinir oldum. Tekrar aynı şey olacak diye korkuyorum.
Bunu sebebini ne olabilir?

2

Re: Hiç böyle bir şey başınıza geldi mi ?

SCX ve SCT dosyaları aslında bir çeşit DBF. Tıpkı FRX ve FRT dosyalarında olduğu gibi.

Bir yerlerde manuel olarak yada otomatik olarak Form tablolarında güncelleme mi yapıyorsun? Bunu 3. bir kişi de yapabilir !

Tek tek düzeltmek yerine; Update ile tabloları güncellemeyi otomatize edebilirsin. Zamanına yazık. Kodu bir kere çalıştır. O senin erine iş görsün wink

Pek ihtimal vermiyorum ama Form larının üzerinde çok fazla düzeltme / ekleme / silme yapıyormusun. Belki VFP de de kusur olabilir. arada Proje dosyanı PACK edebilirsin. Yada form dosyalarını ...

Uğur
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. Claude Peppeer
Kusuru söylenmeyen adam, ayıbını hüner sanır.  Türk Atasözü

3

Re: Hiç böyle bir şey başınıza geldi mi ?

dediğin gibi .scx dosyaları da aslında birer .dbf olduğu için bozulabiliyor. daha önce benim başıma geldi. feci olan tarafıysa yıllardır güncellemediğim .scx dosyaları bozulmuş ve uzun süredir müdahale etmediğim için hiç problem de çıkmamış. windows versiyonunda bu kadar sürmeyebilir ortaya çıkması. çünkü .scx dosyaları dos'ta olduğu gibi prg ye çevrilmiyor ne de olsa.

Haksızlıklar karşısında susanlar, dilsiz şeytanlardır!
www.metinemre.com

4

Re: Hiç böyle bir şey başınıza geldi mi ?

Kesinlikle katılıyorum dediklerinize üsdatlar,Ben de programın bir yerinde,bir formu  çok yoğun olarak kullanıyordum,scx dosyasının boyutu bayağı kabarmıştı.Sonra form bozulmaya,abuk subuk hatalar vermeye başladı.Hatta gün aşırı bozulmaya başladı,Bende tuttum,mantığımı biraz değiştirdim,aynı formun bir kaç kopyasını çıkararak,işlemleri diğer fomlara dağıttımda,o gün bü gün dosya bozulmaz oldu.Yoğun update yapılan formlarımda bu durumla bende karşılaştım yani  ..

En büyük sermaye nakit,nakit sermaye vakittir...