1

Konu: Ayni Report Icinde Farkli Traylarden Kagit Alma

Merhaba,

A4 kagida baski yapan bir fatura uygulamasi yapmam gerekiyor. Page heater i farkli bir traydan farkli bir formatta bir kagida basmasini, details ve Page Footeri fakli bir kagida basip ust uste gelmesini saglamam gerekiyor.

Aslinda soyle anlasilmasi daha kolay olacak. Bu rapor USA de kullanilacak biliyorsunuz orada A4 kagida faturalar cikiyor. Her faturalarin kapak sayfasi var bu kapak sayfasinin alt kismi musterinin odemesi gereken miktarin yazili oldugu bir cek olarak kullaniliyor. yani musteri faturayi aldiginda kapak sayfasinin altindaki cek hanesini kopartiyor imza atip geri postaliyor. Boylece odeme yapilmis oluyor. Faturanin kalan sayfalarida detay oluyor. Dolayisila bu kisim tamamen duz a4 kagidi. Ama Kapak sayfasi ninformati degisik ortadan yirtilabilir ust kisiminda fatura detayi olan bir kagit.

Simdi nasil olurdabu iki ayri formattaki kagidi tekbir sirada yazidirabilirim. Bu isi tekbir report icinde halletmem gerekiyor.


Ilginize simdiden tesekkurler.
Huseyin.

2

Re: Ayni Report Icinde Farkli Traylarden Kagit Alma

baslik ve detay icin bastirilacak alanlari 2 ayri cursorde hazirlasan (mesela Crsbaslik,CrsDetay) ve baslikta bastirilacak alanlari baslik cursorden detay icin de detay icinde detay cursorden verirsin.

field expression anada CrsBaslik.total .. CrsDetay.detay1 vs vs seklinde

3

Re: Ayni Report Icinde Farkli Traylarden Kagit Alma

eğer kullandığın versiyon 9 ise şunu uygulayabilirsin:
1-ver.9 da istediğin kadar "detail" yani detay bölümü ekleyebiliyorsun. 2. detay kısmı ekle
2-1. detay için başlığı , 2. detay için içeriği yazdırabilirsin.
veya
1- baslık kısmını  tam a4 boyutu olarak genişlet
2-detay kısmını da a4 boyutu olarak genişlet

istediğin bölüm/bölümlere değişken ve sabitleri yerleştir.
böylece bir seferde iki sayfa çıkarmış olursun.

umarım bir fikir verebildim.

4

Re: Ayni Report Icinde Farkli Traylarden Kagit Alma

Ercan dedigin gibi birsey benimde aklima geldi. Fakat baslik kismi icin 1. traydeki kagidi kullan detay kismi icin 2. traydaki kagidi kullan diye biliyormuyum asil problem o. Cunku 2 ayri formatta kagit kullanicaagim icin bu sekilde olmasi gerekiyor. Yoksa iki ayri rapor duzenleyip sonra onlari birlestirebilirsin. Ama bir adamin bunu yapmasi gerekecek. Dedigim mantikla bir baslik altina detay bir baslik altina detay devam edip gidecek.

Ilginize tskler ayrica